Neem contact met me op

Gebruik alsjeblieft het formulier hier rechts.

 

Ik neem zo snel mogelijk contact met je op. 

Fijne dag verder!

 

Hartelijke groet,

 

Sabine Uitslag

 

Naam *
Naam

IJsseldijk 31A
Welsum
Nederland

Dagvoorzitter_sabine_uitslag2.jpg

Discussieleider

Bevlogen, Energiek, To the point, verbindend en vol humor

SAMEN CRËEREN, DE SLEUTEL TOT SUCCES

Je kunt naar de film gaan of je kunt in de film spelen. Dat laatste is het gevoel dat ik als dagvoorzitter en spreker wil oproepen bij mijn publiek. Niet alleen kijken en luisteren, maar een rol spelen! Als oud-verpleegkundige, gezondheidswetenschapper en bestuurskundige in de zorg heb ik namelijk één ding wel geleerd: door oprecht te luisteren en met een gezonde dosis inlevingsvermogen bereik je het meest.

Als kind werd ik verliefd op de zorg. Iets voor een ander kunnen betekenen. Er voor een ander zijn op momenten die er toedoen, in vreugde en diepe droefenis; het heeft altijd in me gezeten. Eenmaal werkzaam als verpleegkundige dacht ik: ik wil meer met de zorg. Ik besloot Gezondheidswetenschappen te gaan studeren. Ik wilde de wetenschappelijke onderleggers van het verpleegkundig handelen helpen ontwikkelen. Want waarom werkt iets wel of niet? Zorg gaat verder dan alleen een pil. Ik raakte gefascineerd door ‘de helende omgeving’, waar de persoon van de verpleegkundige, de huidtherapeut of de arts er werkelijk toe doet!

“Ik wist het zeker; ik moest daar zijn waar de wetten worden gemaakt.”

We kletsen al jarenlang over ‘patiëntgerichtheid’, maar hoe maken we die term concreet? Ik besloot de Top Class Bestuurskunde in de Gezondheidszorg van Pauline Meurs te volgen om een antwoord op die vraag te vinden. Want de bestuurder van de toekomst kan, wat zeg ik, móet de omslag maken naar ‘de patiënt centraal’. 

Ik wilde iets veranderen in de zorg en ik ben niet van het ‘actie-actie!’. Het grote demonstreren laat ik graag aan anderen over. Dus ik bedacht: ik moet daar zijn waar de wetten worden gemaakt. Wetten waar werkers in de zorg mee te maken hebben. Liever invloed vooraf en meeschrijven, dan commentaar hebben achteraf. Dat is veel effectiever en kost ook minder energie. 

“Oog hebben voor je publiek, snel kunnen schakelen, improviseren en de meningen uit de zaal ‘vissen’ dat vind ik het leukst aan dagvoorzitter zijn.”

Als oud-Kamerlid ben je de levende brug tussen dat wat in Den Haag wordt besloten en wat de samenleving beweegt. Deze brug sla ik ook als ik op  zaterdagavond met mijn coverrockbandje speel. 
Oog hebben voor je publiek, snel kunnen schakelen, improviseren en de meningen uit de zaal ‘vissen’. Dat vind ik het leukst aan dagvoorzitter zijn.

“Oprechte aandacht levert je meer op dan de tijd en moeite die het je ‘kost’.”

Continue in contact met mensen en weten wat er speelt, is iets wat ik heb meegekregen in de tijd dat ik nog als verpleegkundige aan het bed stond. Daar heb ik geleerd dat oprechte aandacht meer oplevert dan de tijd die het ‘kost’. Oprechte aandacht kost alleen moeite.

“‘Samen creëren’ brengt het event naar een hoger plan.”

Je kunt je mening verkondigen, maar hoeveel waardevoller is het om ook oog te hebben voor andere ideeën en opvattingen? Zo begeleid ik grote groepen mensen om te komen tot een consensus. Of dit nu de zorg, het onderwijs of het sociale domein betreft. Het begeleiden van debatten en discussies en het uitdiepen van een onderwerp levert iedereen wat op. Ook ik geniet enorm van deze interactie. Goede voorbereiding, maar ook oog voor de context. De inrichting van de zaal, het licht, de opstelling; al deze elementen zijn belangrijk om samen het gewenste resultaat te bereiken.

Mensen komen met een verwachting en gaan naar buiten met een beleving waar ze zelf aan hebben meegewerkt. ‘Samen creëren’ brengt een event naar een hoger plan. Dat is waar ik voor ga!

 

EEN AANTAL EVENTS OP EEN RIJ

  • RIBW GO en Dimence 2016
  • VUMC tweedelige Talkshow: De Dokter de Baas 
  • Ons Welzijn, Gemeente Uden, Oss, Veghel en diverse andere gemeenten
  • Begeleiden Consensus Document Insuline pompen Nederlandse Diabetes Federatie
  • Consensus Bijeenkomst Gemeente Rijswijk met betrekking tot het sociale domein: aanpak armoede
  • Moderator bij Ronde Tafel Event "Beter Horen"
  • Moderator  bij Panel Discussie "Treat me like a lady" over gender en gezondheid
  • Begeleiding positiebepaling verpleegkundigen in diverse ziekenhuizen. O.a. in Vie Curi (Venlo), Laurentius (Roermond)
  • En nog veel meer...
 

Ook actief als: